torstai 28. toukokuuta 2009

VALOa kansalle

VALO on kotimainen projekti, jonka tarkoituksena on koota yhteen suomenkielisiä avoimen lähdekoodin hyötyohjelmia ja tuoda ne mahdollisimman helpolla tavalla suuren yleisön käyttöön. Tunneituimpien OpenOfficen, Firefoxin ja Thunderbirdin lisäksi tämänhetkisessä kokoonpanossa on yli kaksikymmentä ohjelmaa, mm. pikaviestintää, salausta, salasanojen säilytystä, tiedostonsiirtoa ja kuvankäsittelyä varten. Levyltä löytyy siis vaihtoehto useille yleisimmin käytetyille kaupallisille ohjelmille. VALO-CD:n voi tilata 10 euron hintaan, tai ladata ilmaiseksi verkosta.

VALO-CD:n uusimman version mukana tulee myös mm. oikeusministeriössä tuotettu OpenOffice-opas sekä julkisen hallinnon suositus JHS 169 Avoimen lähdekoodin ohjelmien käyttö julkisessa hallinnossa.

Monia CD:ltä löytyvistä ohjelmista voi myös kokeilla asentamatta niitä. PortableApps.com -verkkopalvelusta löytyy muistitikulla mukana kulkevia versioita monista suosituimmista avoimen lähdekoodin ohjelmista. Nämä ohjelmat ovat tosin englanninkielisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti